Merkez Hk.

Merkez Adı:

Maden Makinaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Temel Hususlar:

Merkezin amacı; üniversitenin maden makinaları ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren fakülte, enstitü, yüksekokullar, uygulama ve araştırma merkezleri ve diğer kurumlarla işbirliği yapmak, araştırma ve uygulama hizmetlerinin verimliliği ile niteliğini arttırmak,  araştırma ve uygulamaların üst düzeyde gerçekleşmesi için bilimsel araştırma koşullarını hazırlamak, çağdaş işletme yönetimi ilkeleri doğrultusunda faaliyette bulunmak.

Maden makinaları ve madencilik alanına özel akredite test laboratuarları kurmak ve işletmek. Yurtiçi ve yurtdışı sektörlere test ve analiz hizmetleri vermek.

İhtiyaç duyulan maden makinaları için tasarım süreçlerini işletmek, prototip imalatı yapmak, gerekli alanlarda danışmanlık hizmeti vermek.

Maden makinaları ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren yurtdışı ve yurtiçi kurum ve kişilerle bağlantı ve ilişkiler kurularak, yüksek nitelikli araştırma projeleri hazırlamak ve yürtmek.